Simple Rondo

VARFÖR ANVÄNDA DET
Det här är en fantastisk övningen för att värma upp dina spelare genom en högintensiv besittningsbaserad färdighetsövning, där spelare utvecklar de tekniska aspekterna av sitt spel som kan användas i högtrycks matchscenarier.

UPPSTART
Markera en 25-meters cirkel. Vi har använt 11 spelare i den här övningen.
HUR MAN SPELAR
Spelare placerar sig i en cirkel runt två, tre eller till och med fyra centrala spelare, vars jobb det är att avlyssna passningar eller press (inte tackla) spelarna placerade på utsidan. De yttre spelarna bör försöka behålla besittning och hålla sin grundläggande cirkulär form under spel. Spelarna i mitten ska bära västar och när besittning uppnås, den jägare som vinner bollen lämnar sin väst på marken och byter plats med spelaren som förlorade bollinnehavet. Detta spelaren bär nu väst och blir en jägare.
METOD
Spelare bör skydda bollen på sidan bort från jägarna. Bra för en- och två-touch-spel. De centrala spelarna ska titta att tvinga spelet genom mitten och in i trafiken.

Spelet börjar med passningar mellan de yttre spelarna, som måste hålla bollen från mitt spelarna.
Centerspelarna måste pressa de yttre spelarna för att försöka vinna bollen genom att tvinga fram ett misstag.

bild1

De yttre spelarna måste se ut att använda enkla passningar och bra skicklighet för att behålla bollen.
Här har de pressande spelarna täckt alla vinklar och den yttre spelaren måste passera över mitten där bollen snappas upp.

bild2

Spelaren som tappade bollen byter plats med den som vann den och leken fortsätter.

bild3
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com