Roy Hodgson-Attacking kombinationer.

Roy Hodgson-Attacking kombinationer.

Om Roy Hodgson

Hodgson är en väldigt erfaren chef vars karriär omfattar inte mindre än 20 ledande möten i åtta länder. Den flerspråkiga Londoner har tjänat internationellt rykte som tränare, med inlägg inklusive England och Schweiz nationella lag.

 

 

 


Denna träning handlar om att utveckla mönster av attackerande spel och rörelse som skapar utrymme i stora områden och målmatchnings möjligheter i och runt straffområdet.

Öppningsövningen möjliggör kontinuerlig repetition av spelarrörelser, medan det efterföljande småsidiga spelet erbjuder överbelastningssituationer både i centrala och vida områden och möjliggör chanser att skapas i den sista tredjedelen.

Vad får jag spelarna att göra?

Mönster av spel

Vi sätter upp på en halv plan med ett mål och en målvakt i sin normala position i ena änden och en annan målvakt för att börja spela i andra änden. Fyra plastgubbar representerar försvarare och är placerade som en fyrbackslinje. Vi använder åtta anfallare som kombinerar oupplöst för att få bollen på kanterna och skapar utrymme i boxen som kan utnyttjas av framåt. Kantspelaren passerar in i straffområdet, där de två forwards och motsata kanten gör körningar för att attackera inlägget. Efter varje attack bör spelarna återställa och köra övningen igen. Vi byter sida om attack så att alla spelare testas. Vi kan springa med olika variationer av detta mönster av spel.
1. En målvakt börjar spela med ett pass till en av blå, som spelar bollen framåt till en anfallare
2. Anfallaren håller bollen upp och kombinerar med mittfältaren för att arbeta bollen mot kantspelaren på kanten.
3. kantspelaren går runt palstgubben och passar in i straffområdet
4. De två forwards gör löpningar för att attackera i boxen.
5. Den motsatta kantspelaren gör också en löpning in mot straffområdet.

Roy Hodgson-Attacking kombinationer.

Hur utvecklar jag övningen?

I diagrammet har vi ersatt plastgubbarna med fyra försvarare. Dessa försvarare pressar angriparna utan att förhindra inläggen. Här kör vi samma passande kombinationer på vänster kant men har gett spelarna friheten att göra tillfälliga variationer.
1. För att utveckla praktiken ersätter vi plstgubbarna med riktiga försvarare, vilka är villiga att pressa angriparna utan att förhindra inläggen.
2. Spelare kan göra tillfälliga variationer i kombinationsspelet och rörelsen. Här gör mittfältaren en framåt löpning för att kombinera med forwards.

Roy Hodgson-Attacking kombinationer.

Vad får jag spelare att göra nästa?

Runt och runt

Med den fulla bredden av planen sätter vi upp de två 18-meters-linjerna. Vi har ett mål och en målvakt i varje ände. Vi markerar ett 15-meter straffområde framför varje mål och en 10-meter oupplöst bred zon på varje kant av planen. Vi använder 19 utespelare spelare, delade i två lag med åtta och tre neutrala. De neutrala spelar för laget i besittning – en är en flytande mittfältare för att ge besittningsgruppen en överbelastning i mitten av planen, medan de andra två är kantspelare som skapar överbelastning i de oöverträffade breda zonerna. Spelet startar och startar om med en passering från målvakten. Vi förväntar oss att spelarna återskapar de övergångsbestämmelserna från den första delen av övningen, i syfte att kombinera för att få bollen ut på kanterna  för ett inlägg. Även om detta uppenbarligen är hjälpt av närvaron av den flytande mittfältaren och de neutrala kanter, spelas också dikterat av de positioner som oppositionen tar.
1. Spela startar och startar om från målvakten
2. Det är 8v8 i huvudspelområdet och besittningsgruppen ska försöka attackera med de passande kombinationerna som arbetat med i öppningsaktiviteten
3. En flytande mittfältare ger besittningsgruppen en överbelastning i mitten
4. Bollen överförs till en neutral kantspelare i den oupplösna breda zonen. kantspelaren spelar sedan ett inlägg i straffområdet
5. Forwards går in i straffområdet för att attackera inlägget.

Roy Hodgson-Attacking kombinationer.