Press som ett offensivt vapen

Den här övningen handlar om skapandet och appliceringen av det pressande ögonblicket som ett offensivt vapen.

Det ser på att återställa innehav på kortaste sättet och tiden, genom att skapa ”hektiska situationer” i försvar. För det här ändamålet finns det flera principer som ger oss vår identitet. Vi vill attackera motståndaren non-stop när vi har bollen, när vi förlorar det och när motståndet har det. Sätt ett annat sätt, försvarar är vår första offensiva handling. Varje träning bör ha denna karaktär, direkt definierad av vårt specifika sätt att spela, där alla är ansvariga för allt i form av modernt total fotboll. I reala termer betyder det att vi har ett team av 11 i taget, var och en är en attackerande framåt och var och en är en försvarare.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Vad får spelarna göra.

Taktisk Rondo
En 12×12-meters kvadrat. Vi använder tre lag av tre som spelar ett 6v3-besittningsspel, som visas (1). Det finns ingen gräns för tillslag och laget som förlorar bollen bör reagera omedelbart, press på de andra två lagen. Den närmaste spelaren tillämpar intensivt aggressivt press och vi försvarar i en triangel, medan de andra två spelarna bevakar ytan runt bollen.I det avseendet är det följande kravet, och det är klart, det är inte fastslaget som ett förslag – det är en lag.
1. Försvarare arbetar i en triangel
2. Närmaste spelare tillämpar intensivt aggressivt tryck
3. Hans två lagkamrat övervakar och kontrollerar utrymmen runt bollen i väntan på ett pass mellan motståndare

[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Press som ett offensivt vapen[/lgc_column]

Vad är de viktigaste sakerna att se upp för?

I den här övningen vill vi skapa rätt fokus mot den väsentliga delen av övningen. Vi vill skapa hunger mot bollåtervinning, skapa kaotiska stunder och kontrollera dessa ögonblick genom att vara ”snabb i åtanke”, med orientering, skicklighet, precision och anslutning. Vi vill ha korta intensiva perioder som växlar med viloperioder så att spelare är fräsch och varnar för att absorbera information och lära sig hela tiden. Den närmaste spelaren går 100% och lägger total ansträngning i pressen. En spelare kan alltid försvara två motstånd genom att blockera linjen, trycka på bollhållaren och kontrollera över axeln. De två sista meter av pressen definierar allt. Så långt som aggression går – ja tack! – Men det måste kontrolleras med en förväntan på var nästa pass kommer att gå, och med lagkamrater omorganiserar som en grupp ständigt och snabbt. I termer av typiska misstag, kommer vi ibland att bevittna besvikelse efter att ha förlorat besittning, varvid spelare inte erbjuder någon omedelbar reaktion. Utvecklingen tar tid – det tar tid för spelare att fatta beslut baserat på de kollektiva insatserna och referenserna. Vi vill inte ha ett linjärt eller ett mekaniskt tillstånd av lek – en bra och kreativ utveckling tar tid. En högintensitet och kontant pressande team kommer ofta att göra fler misstag eftersom vi försöker mer och kanske uppnå mer – i sista hand tålamod och förväntan att göra misstag är faktiskt okej.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Hur sätter jag detta i en spelsituation?

Med hjälp av den fulla bredden på planen som visas (2a), och i tre fjärdedelar av en längd, ett team av åtta spelare attackerar ett team på sex. Teamet på sex har en extra spelare som blir med när de vinner boll. Teamet på åtta arbetar på sin offensiva organisation, deras skydd och den mot pressprincipen, med spelare som jagar som de aldrig har gjort tidigare! De gör det i 3×6 minuter , med 4 mins vila däremellan. För att främja detta kan vi sätta två ”vilande” spelare in, så att du skapar bättre och mer komplext ”skydd”. Den offensiva organisationen är att locka och sedan gå. Vi vill obalanserna de två linjerna genom snabb och tidig omsättning (offensiv aggression), och våra spelare måste överlappa för att skapa farliga korsningssituationer, som visas (2b). När det gäller typiska misstag kan detta ofta komma ner till att det inte finns något understöd, därför kan teamet av sex lätt hitta den villande spelaren och motattacken och täcka utrymmen väl. Spelare kan glömma var den vilande spelaren är, och det finns också den besvikelse faktorn igen i att förlora innehav. I stället vill vi att de ska reagera, se eventuell förlust av besittning som ett tillfälle (för att vinna tillbaka)
1. Teamet på åtta (röda) arbetar på sin offensiva organisation – i det här exemplet är det att ”attackera sedan gå”
2. Flytta bollen till ena sidan obalanser oppositionslinjerna
3. Försvarare följer över för att följa bollens rörelse
4. De förbereder sig för att stänga med en viss syn på stängning av vinklar och spelare.

[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Press som ett offensivt vapen[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]Här är den offensiva organisationen att locka och sedan gå. Vi vill obalansera de två linjerna genom snabb och tidig omsättning (offensiv aggression), och våra spelare måste överlappa för att skapa farliga korsningssituationer, som visas (2b).När det gäller typiska misstag kan detta ofta komma ner till att det inte finns något skydd, därför kan teamet av sex lätt hitta fria spelaren och motattacken och täcka utrymmen väl. Spelare kan glömma var den fria spelaren är, och det finns också den besvikelses faktorn igen i att förlora innehav. Istället vill vi att de ska reagera, betraktar förlust av besittning som ett tillfälle (för att vinna tillbaka).
1. Omsättningen av besittning kommer på höger flank
2. Återigen (nu kommer tillbaka tvärtom), flytta bollen till ena sidan obalanser oppositionslinjerna
3. Attackers flyttar in i alla tillgängliga positioner för att ta sig framåt i takt
4. Snabbomställning skapar en målchans.
5. Ett mål är poäng
[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Press som ett offensivt vapen[/lgc_column]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com