tränare.com presenterar Stephen Constantine.Inlägg från kant.

tränare.com presenterar Stephen Constantine.Inlägg från kant.Om Stephen Constantine
Stephen Constantine har över ett decennium av internationell erfarenhet på toppnivå, som har lyckats med nationella lag i Nepal, Indien, Malawi och Sudan.

 

 

 

 

 

Med den här övningen kan vi få alla i laget som är inblandade i att tänka på hur kan vi få bollen framåt så snabbt och så effektivt som möjligt. Vi vill ha kvalitet och snabbhet på alla områden och en slutprodukt – idealiskt ett mål. För att detta ska kunna ske måste alla förstå sina roller och deras rörelser med och utan bollen.

Vad får jag spelarna att göra?

Vi använder ett område från kanten av en av de 18 meters som täcker resten av fältet, så som visas. Markera två små områden på 8 × 5 meter vardera sidan av målen. Kantspelarna leverera bollen i dessa områden och de är där vi vill att våra forwards ska kunna mötas.

1. Mittfältare börjar med att spela bollen till en försvarare.
2. Kantspelaren ska vara halvt vända för att få ett pass från försvararen, så att hans första beröring låter honom spela bollen i föregångarens fötter och flytta framåt. Anfallaren kombinerar sedan med mittfältaren
3. Mittfältaren matar kantspelaren med ett perfekt vägt pass, så han behöver tappa fart när han slår inlägg.
4. Forward ska göra löpningar i målområdena och kanten måste slå ett av dessa områden med sitt inlägg.
5. Mittfältaren måste stödja angriparna genom att flytta in i området strax bakom dem.

Börja med flera bollar i mittcirkeln med tre till fyra centrala mittfältare. De kommer att rotera mellan sig när övningen utvecklas. En av dem spelar en boll från mitten till en av tre eller fyra försvarare (som också roterar) på kanten av 18-meter. En försvarare måste ta bollen ner så fort som möjligt och slå sedan en diagonal boll (passera 3 ovan) ut till kantspelaren, som är halvvänd så att hans första beröring gör det möjligt för honom att få bollen i anfallarens fötter (pass 4 ) och flytta framåt.

När bollen spelas till kantspelaren börjar de två forwards göra sina löpningar, med en av dem som visar för kantspelaren. Anfallaren som har visat för kantspelaren lägger bollen ut för mittfältaren (pass 5), som efter sin pass i försvararen nu har flyttat upp i plan för att stödja attacken. Mittfältaren lägger nu en genomgående boll i kantspelarens väg (passera 6) och ser sedan ut till kanten. Båda forwards förväntas nu göra löpningar som attackerar de två markerade områdena på båda sidor av målet, medan kantspelaren ser till att träffa ett av dessa områden.

När spelarna har fått rytmen kommer vi att ha attacker som går ner på båda sidor av fältet. För att göra detta måste du ha fyra spelare, fyra breda spelare, fyra mittfältspelare och fyra centrala försvarare så att du kan starta nästa attack så fort en slutar. Alla dessa spelare kommer att rotera.

tränare.com presenterar Stephen Constantine.Inlägg från kant.

Hur utvecklar jag övningen?

När alla är bekanta med övningen och jag är nöjd med kvaliteten kommer vi att lägga till två försvarare, en på varje inlägg, som visat [2] . Försvararna kommer att gå ut för att försvara bollen på motsatt sida till var de är placerade. Endast en försvarare kommer att börja med att tvinga den kantspelaren att fatta ett beslut – slår han bollen hårt och lågt eller försöker han slå den andra anfallaren längst ner eller skära bollen tillbaka till den inkommande mittfältet .

1. Som tidigare kombinerar den kantspelaren med angriparen och går på ett pass från mittfältaren. Han går sedan in i ett av målområdena
2. När vingen kryssar är två försvarare redo att komma in på planen. Försök att låta endast en försvarare vara aktiv till att börja med
3. Försvararna måste försvara målområdet på motsatt sida till utgångspunkten så att de stöter på angriparen, vilket gör det svårare för honom att kontrollera och skjuta.

tränare.com presenterar Stephen Constantine.Inlägg från kant.