Passningsövning.Press i fyra kvadrater.

[tweet_box design=”default” float=”none”]Det här är en bra övning för att få spelare att passa med noggrannhet och snabbhet när de kommer under press vilket betyder att på matchdagar kan de hålla bollen under press av motståndarna.[/tweet_box]

Övningen innebär att spelare läggs under press, gör snabba beslut i trånga områden och sedan försöker tänka framåt och reagera snabbt på förändrade situationer.

Passningsövning.Press i fyra kvadrater.

Plan: Fyra kvadrater 10×10 meter samt en kvadrat i mitten 2×2 meter.
Spelare:12 stycken
Organisation:
Börja med fyra försvarare i den centrala kvadraten, en grupp på fyra i en kvadrat och ett annat lag av fyra delade bland de tre återstående kvadraterna. Bollhållande måste försöka nå fem pass tillsammans under press från en av försvararna, som går med från den centrala kvadraten. När de har nått fem pass, slår bollhållande laget in boll i en av de tre andra rutorna, där det andra laget på fyra går ihop för att spela mot en ny försvarare från det centrala området. Det ursprungliga bollhållande laget fördelar sig mot de tre kvadraterna, och den första försvararen återvänder till den centrala diamanten. Spelet fortsätter på samma sätt. Det försvarande laget utför den rollen i två minuter innan du byter ut med ett annat lag. För att höja takten, fortsätt aktiviteten genom att be bollhållande lag att spela in i en annan ruta efter bara tre pass.