Passningar kort och långt.

Denna övning behandlar noggrannhet av passningar både i djupa områden av planen och i och runt målet. Den visar också upp kombinationsspel av mittanfallare och forwards, tredjemanslöpning och försvarssituationer när de är i undertal. Kort sagt, det är en övning som testar alla inblandade spelare, från målvakten, som måste se till att hans vinklar är rätt, till bollbärande mittfältare och kombinationsanfallare.
Men kärnan i denna övning är korta och långa passningar i motanfallsrörelser. Förmågan att använda bollen smart med förväntan, vision, noggrannhet och snabbhet är avgörande för att förflytta sig från ena änden av planen till den andra.
Spelare kommer att kräva mycket energi för att till fullo kunna ta till sig utmaningarna med övningen, och de måste alltid arbeta snabbt och under press, så inte bara vill vi att de ska närma sig utmaningarna på nytt, de kommer också att behöva en liten återhämtningsperiod i efterhand.

Vad får jag spelarna att göra?

Som visas (1a) ställer vi upp i området mellan 18-meters kvadrat (eller cirka 80×60 meter). Genom att använda korta och långa passningar framkallar ett motanfallsbrott in i motståndarterritoriet som spelas till avslut (1b) .Övningen startar om efter att bollen har gått död, är hos målvakten eller försvarare har rensat. Nu, från slutet av planen där det föregående spelomgången avslutade, spelar de andra två vilande försvararna en en-tvåa och en lång diagonalpassning in till de två kommande mittfältarna.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]ES65-Derry-Counter-attacking-short-and-long-1a
1. Servrar är de ”vilande” försvararna på vardera sidan av mittlinjen
2. De spelar en-två med varandra, slutar med en diagonal passning till en av de två mittfältarna som väntar på vardera sidan om målet
3. När mottagandet spelaren kontrollerar den diagonala bollen, han skickar den sedan över 6-meters boxen till sin partner
4. Denna spelare springer sedan med bollen i hastighet till den första raden av platta kottar
5. När mittfältaren träffar den första linjen blir forwarden aktiv. [/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]ES65-Derry-Counter-attacking-short-and-long-1b

1. Mittanfallaren får en godkänd boll på fötterna
2. 3 mot 2:an blir sedan spelbar med båda mittfältarna och mittanfallaren upp mot två försvarare.[/lgc_column]

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Tekniskt sett är kraften, takten och noggrannheten hos den långa bollen som startar passet så viktig för att övningen ska börja med positivitet och fart, men detta måste åtföljas av exakta, korta passningar. Vi vill se spelare blanda ihop detta passningsintervall under träningen för att det ska lyckas.I nästa fas letar vi efter en koncentrerad första touch av den mottagande spelaren och bra löphastighet från hans partner. Styrkan och kroppspositionen för att ta emot bollen från den främre spelaren är också nyckeln.
Taktiskt är områdena för spelarnas löpningar viktiga, särskilt med tredjemans mittfältskörningar som testar defensiva spelares förmågor att försvara i undertal.
När det gäller typiska misstag, eftersom det finns en morot för spelarna (nämligen en målchans) kommer vissa att hålla fast vid bollen för länge, vilket ökar chanserna att de blir tacklade och draget går sönder. Nyckeln till den här övningen är verkligen att spela snabba, utbytbara passningar (långa och korta) som flyttar motståndarnas spelare till områden i den defensiva tredjedelen för att skapa problem för dem att hantera samtidigt som potentiella tacklare håller sig på ett bra avstånd.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Hur kommer jag framåt i praktiken?

Vi kan utveckla träningen genom att lägga till ytterligare en försvarare och mittanfallare, som visas (2) . Efter att det första anfallet har avslutats (antingen med en målmöjlighet eller ett smart försvarsspel) spelas en annan boll in i mitten av planen med anfallaren som har en tidsinställd utmaning, som att göra mål inom 10 sekunder.[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]ES65-Derry-Counter-attacking-short-and-long-2
1. I fortsättningen spelas ytterligare en boll in till mitten av planen
2. De tre försvararna behöver klämma ihop planområdet
3. Anfallaren som hämtar bollen har 10 sekunder på sig att attackera en av försvararna i en 1 mot 1-situation, innan försöker göra mål.[/lgc_column]

Hur sätter jag in detta i en spelsituation?

För att avsluta med ett litet spelscenario kan vi sätta upp två straffrutor rygg mot rygg för att repetera den försvarsaspekten av denna övning. Vi kan nämligen konstruera 1mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3 och 4 mot 4 övningar för att ytterligare spela ut de korta och långa bollprinciperna som praktiseras.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com