Passa mellan och genom linjerna

Denna attackerande övning handlar därför om att spela genom och runt försvarslinjerna. Den fokuserar på att hålla bollen på marken, med spelare som uppmuntras att hitta positiva ytor.

Vad får jag spelarna att göra?
Vi börjar, som visat på bilden, med att passa moturs från startpunkten uppe till vänster, med bollen matad från en bas till nästa. Spelare på skyltdockorna måste dra sig bort eller åt sidan.
När vi väl behärskat ändrar vi riktning och använder också en annan utgångspunkt. Snabba förändringar är viktiga, liksom mycket variation.

Passa mellan och genom linjerna

I passning i lagform bearbetas bollen moturs först, med en passning som matas in i centralspelaren och sedan spelas ut på andra sidan

Därefter går vi vidare till ett område på 30 × 18 meter.7v5 med bollen och 5v7 utan .Spelet börjar med en målman, som måste använda ”lagkamrater” för att spela igenom bollen till den andra målmannen. Där är det klart för en spelare att skjuta in i minimål. Utgångsspelarnas utgångsposition måste spegla en spelsituation och målspelarna är maximala med två tillslag.

Passa mellan och genom linjerna

När bollen framgångsrikt passas från ena änden till den andra, är det tillåtet för en lagkamrat att skjuta in i ett minimål.

Denna nästa övning, på en halvplan, är tre-touch – oavsiktlig först, men sedan antingen 10v10 eller 10v8 till förmån för anfallarna om de vill tvinga överbelastning. Startpunkten tvingar backspelare att spela till mittbackar, och när det anfallande spelet bygger upp måste spelarens rörelse vara borta från eller mellan skyltdockor, med en avgörande passning eller kryss in i rutan för att avsluta.

Passa mellan och genom linjerna

In Genom raderna börjar med bollen på marken.
2. Mittbackarna flyttar den över backlinjen till andra sidan
3. En nyckelpassning görs till den centrala mittfältaren
4. Bollen släpps till anfallaren som går igenom på mål
5. Offensiva spelares rörelse måste vara borta från eller mellan skyltdockor
Nästa steg är att ta bort skyltdockorna och in med riktiga spelare.