Övergång i försvaret.

När ett lag vinner eller förlorar bollen måste de reagera. Här måste försvararna reagera snabbt annars tappar de ett mål. Det uppmuntrar lag att stänga mitten av planen för att tvinga bort spel från målet.

Skapa ett 50×30-meters område med ett mål i ena änden och en 20×20-meter ruta i den andra, två meters från baksidan. Vi har använt 13 spelare.

Hur man spelar det
Du behöver en målvakt, sju röda spelare och fem vita. Sätt tre röda och en vit i rutan, med fyra vita runt kanten av rutan, två röda bredvid målet och två röda bredvid rutan i andra änden. De vita måste göra fem passningar mellan sig och attackera målet som de röda försvarar, men de röda kan bara använda de två försvararna i måländen av området och inte de två kantspelarna. Om de röda vinner bollen kan de använda kantspelarna men inte de två spelarna bredvid målet som de vita försvarar.

Metod
Det här är en fantastisk övning för att öka spelarens reaktioner på föränderliga situationer och det hjälper till att visa hur press på bollen kommer att hindra framåtriktad rörelse och hur man snabbt kommer tillbaka för att hålla uppe spelet.

SeeTheTransition1
1.Spelet börjar med det vita laget, med en spelare i boxen och fyra runt den.
2.Laget måste göra fem passningar innan de kan bryta sig ur boxen och attackera.

SeeTheTransition2
3.När de attackerar måste de försöka utnyttja utrymmet framför dem med spelare som kommer bakifrån.
4.De två röda spelarna på vardera sidan av målet kan gå med för att försöka hålla uppe spelet.

SeeTheTransition3
5.Om de röda vinner bollen kan de attackera utan att behöva göra ett antal passningar. De får hjälp av de två breda spelarna.