Mittfältdynamit-att skapa och utnyttja utrymme på mittfältet.

Om du vill att dina spelare ska skapa målchanser kan du prova detta spännande och snabbt rörande spel så ser du snart fördelarna. En övning som syftar till att få spelare att skapa och utnyttja utrymme på mittfältet.

Plan och Spelare:
Skapa ett spelområde 40×20 meter, med två mål rygg mot rygg över mitten, men bara en målvakt. Vi använder åtta spelare och en målvakt för den här övningen, plus en server som kan vara tränaren.

Organisation:

Börja med att spela in en boll. Spelare kan göra mål i något av de två back-to-back-målen. Om målvakten fångar boll eller bollen lämnar området, spelas en ny boll in. Målvakten lägger alla bollar som han samlar i nätet bakom sig. När ett mål görs, spela omedelbart en ny boll i spelet.Att skapa utrymme i en matchsituation med snabb och exakta passningar kommer att öppna yta för mittfältare att utnyttja. I det här spelet kan en snabb övergång av spelet tillåta spelare att dra fördel av att ett av målen är obevakade – de måste alltid vara medvetna om målvaktens position.

1. Spelare måste passa bollen runt området snabbt för att skapa utrymme
2. Sidan utan bollen måste pressa snabbt för att försöka vinna bollen tillbaka, annars kommer de att ge bort målchanser.

Mittfältdynamit-att skapa och utnyttja utrymme på mittfältet.

3. Om bollen inte passas tillräckligt snabbt mellan planens två sidor har målvakten tid att komma i läge för att rädda skottet
4. Om målvakten fångar bollen eller när ett mål görs, spelas omedelbart en annan boll i spelet.

Mittfältdynamit-att skapa och utnyttja utrymme på mittfältet.

5. Det är ett bra träningspass för din målvakt som måste reagera på bollens position och försöka täcka de två målen
6. När bollen vinns  måste laget som är i besittning vara redo att motverka snabbt på platsen av planen.

Mittfältdynamit-att skapa och utnyttja utrymme på mittfältet.