Manuel Pellegrini.

Manuel Pellegrini.Chilenska Manuel Pellegrini åtnjöt en framgångsrik tre år som var ansvarig för Manchester City, vilket ledde klubben till Barclays Premier League-titel 2013/14 och League Cup 2013/14 och 2015/16. Han gick med i City med en mängd ledarerfarenheter som samlats i både Sydamerika och Europa och samlade många utmärkelser och utmärkelser med River Plate, Villarreal, Real Madrid och Malaga. Han hanterade också Hebei China Fortune i den kinesiska Super League innan han återvände till Premier League med West Ham United.

Den här övningen handlar om att ändra attackpunkten och ändra spel i kontring situationer. Det hjälper laget att komma ur problem när de pressas, vilket gör att de kan förvandla pressade situationer till snabba motattacker. För att effektivisera denna taktik måste lag vara välorganiserade när de attackerar. Genom att upprepa dessa praxis kommer förmågan att identifiera utrymme i andra områden på planen och flytta bollen till dessa områden bli en andra ytor för våra spelare.man kan köra den här övningen om man möter lag som dominerar spelet i attack faser, eller mot lag som försvarar djupt runt sitt eget område.

Vad får jag spelarna att göra?

  Vi ställer upp på vårt normala plan för öppningsaktiviteten, med ett mål och en målvakt i varje ände. Vi använder 10 utespelare, indelade i två lag med fem. För att replikera en kontring situation börjar ett lag (de röda) med alla sina spelare i straffområdet de försvarar och det andra laget (blues) börjar med tre försvarare på kanten av sin egen straffområde och två angripare utanför oppositionens straffområde. Den röda målvakten börjar spela genom att passa utanför straffområdet, som om han startar en snabb kontring bakifrån, som visas. Spelarna måste sedan byta spel till andra sidan av planen, som visas , och de bör försöka skapa en målchans möjlighet och attackera 5v3 mot blues. När ett skott har tagits eller bollen är död bör lagen byta roller och återställa. Den här gången börjar den blå målvakten att spela och startar en kontring i den andra riktningen, som visas.
1. De röda börjar med alla fem spelarna i sin egen straffruta och spelet börjar med att målvakten startar en kontring bakifrån
2. Det blå laget har två forwards som börjar på kanten av motståndarnas straffområde, som kan försöka hålla upp alla kontringar
3. När den röda målvakten passerar bakifrån skjuter hans lagkamrater upp planen för att ta emot bollen och stödja kontringen.

Manuel Pellegrini.
1. När de röda kontrar måste de byta spel till andra sidan av planen
2. Efter spelbyten attackerar de röda blåa i en 5v3 och försöker göra mål
Manuel Pellegrini.
1. Efter att attacken har spelats byter lagen roller och återställer, med de röda försvarande.
2. Den här gången börjar den blå målvakten spelet genom att starta en kontring bakifrån
3. Nu attackerar blå och måste se att vända på spelet till andra sidan av planen
Manuel Pellegrini.

Vad får jag spelarna att göra härnäst?

Vi satt upp på en kvadrat, med ett 20 × 20meter i ett hörn, och ett mål och en målvakt i andra änden. Vi använder 22 utespelare, indelade i ett attackerande lag på 10 (blåa), ett försvarande lagmed 10 ( röda) och två jokrar (gula).   Tre blåa angripare och tre röda försvarare startar kvadraten, tillsammans med de två gula jokrarna som spelar för laget med boll medan de återstående spelarna startar i huvudområdet, uppsättning som visas.
1. Det är 3v3 i kvadraten med blåa som passar bollen. De gula jokrarna spelar för bollhållandee lag.
2. Om de röda försvararna vinner bollen i kvadraten måste de göra fyra pass och spela ut ur kvadraten för att vinna en poäng.
3. Det blå attackerande laget måste ha fyra pass tillsammans i kvadraten med hjälp av gula  innan de passar till sin lagkamrat i mittcirkeln.
4. Spelaren i mittcirkeln måste spela bollen till en kant spelare, som startar en kontring under press från de röda försvararna.

Det blå attackerande laget börjar spela i kvadraten och de måste göra fyra pass utan att deras motståndare rör vid bollen innan de kan passera till sin lagkamrat i mittcirkeln. Det attackerande laget måste sedan passa sin kant spelare och bör försöka skapa en målchans. Försvararna bör försöka stoppa dem som normalt.

Om det röda försvarande laget vinner bollen i kvadraten måste de göra fyra pass och sedan rensa bort det från kvadraten för att vinna en poäng.

Manuel Pellegrini.

Hur skulle du sätta detta i en spelsituation?

Vi skapade mellan de två straffområdena med ett mål och en målvakt i varje ände. Vi använder 20 utespelare delade i två lag på 10. Vi spelar ett 11v11-spel med en begränsning att lag måste vända spel innan de kan försöka göra mål.
1. Spelet startar och startar om från målvakten
2. Spela ett normalt 11v11-spel men lag måste vända å spel innan de försöker göra poäng

Manuel Pellegrini.