Låt oss hålla ihop i försvarsspel.

När dina spelare förstår konceptet med zonförsvar, låter detta spel dig sätta systemet i sammanhang och spela ett spel med många varianter. Det försvarande laget tränas hur man kommer in i formation i en match när de har tappat bollen och hur man snabbt monterar ett zonförsvar.

Använd en spelyta på 40 × 40 meter. Du behöver ett område på 20 × 20 meter framför ett av målen. Använt 14 spelare.

Spela 7v7 inklusive målvakter. Varje lag växlar om att anfalla och försvara det markerande området. Det försvarande laget måste vara i kvadraten när de inte har bollen, och om de sätter den ur spel någonstans kommer det anfall från kant mot dem. Det anfallande laget spelar normalt men kan inte göra mål utanför det markerande området. Om det anfallande laget slår ut bollen blir den död och startar om med sin målvakt. Om det försvarande laget vinner boll anfaller de mot det andra målet.

Spelare använder zonmarkering vid anfall från kant och när de försvarar kvadraten, lär sig var de ska stödja och var de ska markera.

Övningen börjar med ett pass från det anfallande lagets målvakt till en lagkamrat och spelet går live vid hans beröring. Anfallarna har tre attacker innan lagen byter
 Försvararna måste komma i position för att täcka alla delar av kvadraten.Om bollen går ur spel från en försvarare var som helst på planen kommer det ett anfall från kant och spelarna måste ställa in mot kanten i ett zonmönster.Kantspelaren siktar mot mitt i boxen för att maximera sitt lags chanser att göra mål.Om det försvarande laget vinner bollen kan de gå i motattack och röra sig utanför det markerande området.

Låt oss hålla ihop i försvarsspel.