Komma snabbt till skott mot mål.

Detta är en bra övning för att lära spelare att skjuta eller kombinera för att skjuta snabbt från olika avstånd under press. Ju fler spelare som skjuter, desto större chans har laget att göra mål.

Komma snabbt till skott mot mål.

Uppstart

Markera ett område på 50 × 30 meter uppdelat i tre zoner, med de yttre zonerna 10 meter och mittzonen 30 meter. Spelare 16 stycken.

Hur man spelar

Dela upp dina spelare i 8 mot 8 som spelar i mittzonen. Bollhållande lag försöker skapa skottmöjligheter men kan bara skjuta från mittzonen tills bollen har spelats in i målzonen då får en angripare ta sig in för eventuellt retur eller skott eller 1 mot 1 mot målvakt. Den andra gången spelare kan gå in i slutzonerna är för att få en passning från sin målvakt utan motstånd eller att följa bollen för att förhindra en målchans. Om bollen går ut på sidlinjerna i mittzonen passar laget som vinner bollen tillbaka in från sidan.

Metod

Detta är en intensiv övning som kräver snabba beslut och reaktioner. Spelare bör ständigt leta efter utrymme för att ta emot bollen och skjuta. Det uppmuntrar snabba reaktioner och snabbt tänkande för att få ett skott bort.