Innehav eller press.

Denna övning fungerar som en uppvärmning till ett träningspass eller något att spela innan en match för att få fart på lagen. Det fungerar som en rondo med ett besittningslag och ett pressande lag med spelare som reagerar på spelövergångar

Sätt upp ett område 30×30 meters inklusive ”mål” på varje sida som diagrammet visar. I denna uppsättning visar vi 14 spelare inklusive två servrar men du kan använda detta med vilket nummer som helst.

HUR MAN SPELAR
Spela ett 4 mot 4-spel med två målspelare för varje lag som står bakom de konade målen. Du behöver också två servrar. En av servrarna startar spelet genom att skicka en boll in i området och servrarna kontrollerar spelet om bollen går ur spel genom att skicka in en annan boll. Lagen passar från en målspelare till den andra, och den sista spelaren att röra vid bollen innan den når målspelaren byter plats.

METOD
Du söker kreativt spel för att få lagen ur svåra situationer och bra passnings-, mottagnings- och stödspel. Kommunikation är nyckeln till att få bollen mellan målspelare.

PossessPress1
PossessPress2
PossessPress3

1.En server startar matchen med en passning till ett av lagen.
2.Nu måste laget i besittning spela framåt för att passera planen.

3.Lag får en poäng för att få bollen framgångsrikt från en målspelare till den andra. Spelaren som gör det sista passet måste byta med målspelaren.

4.Gå vidare till två pass och byt tillbaka till första målspelare efter två pass.