När, var och hur man pressar när man försvarar

Denna övning förklarar hur vi arbetar med teamet för att perfekt pressa framifrån. Den beskriver tekniska och taktiska idéer och förklarar när är den bästa tiden att pressa, när spelare ska vara tålmodiga, motståndskraftiga och när svåra att bryta ner.Det är en övningen som går från varierande uppvärmningar till småsidiga spelsituationer och sedan ett sista 11v11-upplägg, där vi förväntar oss att se spelare öva på alla de element som lärt sig i vad som är en plan som kommer att testa dem både fysiskt och mentalt .

Vad får jag spelarna att göra?

Uppvärmning

Vi satte upp som ett 45×30-meter rutnät, med en fem-meter zon i varje ände, som visas (1) .Inom detta finns sju röda, sju blå och två fria. Uppvärmningen spelas ut enligt följande:
1) Två minuter med boll
Fyra bollar, två per lag. Spelare passar helt enkelt sinsemellan med den fria som kan spela med båda lagen. Vi kommer att uppmuntra passningar och dribblingar med mycket touch.
2) Fem minuter utan boll
Därefter är det dynamiskt spel och rörelse i rutnätet.
3) Tre minuter med bollen i ett högre tempo
Blåa passar nu till röda. När en spelare har passat bollen följer de efter för att sätta press på spelaren.
4) Två minuter utan boll
Fortfarande i rutnätet är det här korta, vassa spurter. Så fyra sexmeters spurter sedan tillbaka till en joggingtur; fyra hoppa upp och nicka, vänd sedan och sprint sex meters sedan tillbaka till en joggingtur; fyra fyra meters sprints, vänd sedan och sprint sex meters; fyra 15-meter spurter med vändningar.
5) Fem minuters dynamisk och statisk stretching.

ES64_Kelly-When-where-and-how-to-press-when-defending-1
• I den första delen av uppvärmningen är det två bollar per lag, som utför passningar och dribblingsövningar för att bli bekanta med bollen och varandras rörelser.

Spelsituationer

Vi arbetar nu i samma område, 3 mot 2 (röda försvarare mot blå anfallare) i de två första rutorna, 2 mot 2 i mitten och 2 mot 3 i slutet, som visas (2a) .För att göra mål måste spelare passera från den ena målzonen till den andra utan att det andra laget återtar besittning. När ett lag uppnår detta, går målmannen rakt in i motståndet och de försöker göra mål i andra änden. Spelen utvecklas enligt följande:
Spel 1 5 minuter, spelare måste stanna i sina zoner. Spelare i besittning kan använda målmannen för att ta bort bollen. Vi letar efter det defensiva laget för att försöka återta bollinnehavet snabbt och tänka på när det verkar rätt att pressa och när det ska släppa och förbli kompakt.
Spel 2 5 minuter, spelare i fart. När en passning väl har spelats in i en annan zon kan en av spelarna i laget i besittning flytta in i den rutan (2b) . När innehavet är förlorat måste den närmaste spelaren återhämta sig till den zon som just har lämnats. Försvarare kan inte spåra rörliga spelare ur sina boxar.
Spel 3 5 min, dribbling. Alla spelare kan nu dribbla från en box till nästa så vi letar efter försvarare för att göra det svårt för spelare i besittning (3) . Lag kan fortfarande passera från zon till zon och letar fortfarande efter spelare att gå med när bollen har passats, men en försvarare kan nu följa löparen och lagen måste fokusera på att återta formen när bollinnehavet tappas.
Spel 4 5 minuter, fritt spel. Spelare kan nu röra sig var som helst på planen, men vi letar fortfarande efter lag som håller rätt form och vet när och var de ska pressa.

ES64_Kelly-When-where-and-how-to-press-when-defending-2a
ES64_Kelly-When-where-and-how-to-press-when-defending-2b
Hur man trycker när man försvarar

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

När servern väl har skickat bollen till blåa, letar vi efter röda att ha tålamod, blandar som en enhet på sidopassningar och försöker stoppa framåt passningar. Utlösaren för att pressa är på vilken bakåtpassning som helst – laget pressar som en enhet för att vinna tillbaka bollen. Den andra gången att pressa hårt är när de röda ger bort besittning – och vi kommer att göra detta i sex sekunder. Om försvarare inte har vunnit tillbaka bollen efter sex sekunder måste falla tillbaka och ha tålamod igen.

ES64_Kelly-When-where-and-how-to-press-when-defending-4
ES64_Kelly-When-where-and-how-to-press-when-defending-5

Hur sätter jag in detta i en spelsituation?

För att avsluta flyttar vi detta till en 11 mot 11. Röda antar en diamantformation medan blå spelar 4-3-3. Genom att lägga ihop allt som har tränats vill vi se spelare använda bra kroppsform, snabbhet och återhämtning samtidigt som de antar en låg tyngdpunkt i 1 mot 1. Taktiskt måste de veta när och var de ska pressa, med ett öga på att tvinga fram spel utanför och hålla avstånd mellan försvarare. De måste också fylla i lagkamrater, pressa som en enhet och kommunicera bra, hålla sig kompakt och disciplinerad.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com