Hela truppen Rondo

Använd den här övningen för att förbättra dina spelares passningsteknik så att de kan skapa anfallare med solida målmöjligheter nära mål.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Detta är en aktivitet för angripare som involverar returer, one-touch och
två-touch-avslutning runt sex-meter boxen, och den typ av service som gör att spelare som Samuel Eto’o kan ta sina chanser från nära håll.
UPPSTART
Markera två straffområden (36x44meters). Vi har använt 18 spelare.
HUR MAN SPELAR
Dela upp spelarna i tre lag om sex. Ett lag är placerat runt området och de andra två spelar en 6 mot 6 inklusive målvakter. Spelarna runt kanten spelar två-touch bortsett från
spelare bredvid målet som spelar one-touch.Spelet börjar med en av de
målvakter som spelar ut till hans mittfält, som måste passa till en spelare på utsidan – motståndarspelarna är passiva tills en spelare på utsidan har rört bollen. Ett mål med en knapptryckning räknas dubbelt,oavsett om det kommer från en retur eller direkt. Byt ut ytterlaget var tredje minut.
METOD
Avslutningstekniken är viktig, med en- och två-touch-passningar som behövs för att skapa målchanser. Spelare letar efter smarta rörelser och god förväntan att göra mål.

Spelet börjar med en passning från en av målvakterna till en lagkamrat.Motståndarna är passiva tills spelaren passerar till en utsida spelare, då är spelet live. Utespelarna på sidan har två beröringar.

fulplanrondo1

Ytterspelaren bredvid målet har bara en touch och här passar han första gången till en anfallare framför mål.
Anfallaren har rört sig snabbare än försvararna och reagerar på en boll i straffområdet för att göra mål.

fulplanrondo2

Här gör målvakten räddningen men Eto’o-spelaren slår till
att göra mål med en touch och få dubbla poäng.

fulplanrondo3
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com