fotbollensbanner3

Biblioteket

Ett bibliotek med massor av olika övningar. Här hittar du bra övningsunderlag för kommande säsong.Dessa E- böcker har allt.Fotbollsövningar med olika varianter-Pressfotboll att få spelarna mer aggressiva-Passningsövningar för att få ett snabbare passningsspel-Avslut-massor av olika avslutningsövningar-Akademin-Fotbollens grunder anfall/försvar. Dessa E-böcker finns här

Grunder för försvar-Press

Att Pressa. Att pressa innebär dels att hindra bollhållaren att driva bollen mot ett mål.Dels hindrar man bollhållaren att passa rakt fram,slå bra inlägg eller att avsluta.För att ställa in, skapa en 10 x 20 rektangel med en skiljelinje i mitten på långsidorna, skapa två rutor, 10 x 10. Dela upp 10 spelare i 2 … Läs mer

Grunder för anfall-spelbredd

När man har bollen gäller det att utnyttja planens bredd.Detta gör man genom att ha bra spelbredd.Motståndarna får svårt att försvara sig på båda kanterna och i mitten samtidigt.

Grunder för anfall-spelavstånd.

När det egna laget har bollen ska man ho olika spelavstånd till bollhållaren.olika spelavstånd ger möjligheter till ett bra passningsspel.Det behövs bl.a både korta och långa spelavstånd i laget för att få ett bra spel.

Grunder i anfall-spelbar.

När medspelarna har bollen ska man försöka göra sig spelbar så ofta man kan.Det kallas ibland för att gå ur passningsskuggan och bli spelbar.Man är spelbar när bollhållaren ganska enkelt kan nå fram med en passning.

Inlägg med avslutning-tidiga inlägg

Ibland är det bra att slå inlägget en bra bit innan man kommer fram till kortlinjen.Tidiga inlägg slås lite snett framåt medan senare inlägg slås lite snett bakåt.

Inlägg med avslutning-sena inlägg.

Vid sena inlägg är det oftast svårast för motståndarna när man söker bakre ytan.Speciellt svårt har målvakten att själv nå inlägg bakom den bortre stolpen.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com