Gör fler mål en övning av Claudio Ranieri

För att vinna en match måste du göra minst ett mål mer än dina motståndare, så spelarnas slående förmåga är av yttersta vikt. De områden på planen som skott är mer benägna att träffa målet från är uppenbarligen inom straffområdet och strax utanför det.
Det finns inget bättre sätt att förbättra en spelares efterbehandlingsteknik än att få honom att upprepa gesten om och om igen, och dessutom är efterbehandlingen den gest som ger spelarna mest glädje. De njuter av den här övningen eftersom även uppvärmningen fokuserar på att avsluta och den utvecklas till en realistisk skjutövning utan att ändra spelområdets storlek för mycket.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Vad får jag spelarna att göra?

Uppvärmning
Vi satte upp en plan mellan straffområdet och mittlinjen, med två små mål i ena änden och två skyltdockor.Vi använder minst tio utespelare, uppdelade i två grupper om fem. Båda grupperna kör övningen samtidigt på olika sidor av spelområdet.
1. Den första spelaren på position A passar till B som returnerar bollen. Spelaren A spelar sedan en lång boll till spelaren på position C.
2. Vid mottagandet spelar spelaren på C ett väggspel runt skyltdockan med B och skjuter sedan mot det lilla målet.
3. Övningen körs samtidigt av båda spelargrupperna
4. Efter varje rep växlar spelarna position: den första spelaren vid A går till B; här går B till C; och C går till position A i den andra gruppen. Nästa A-spelare i rad kommer att börja övningen igen.

[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Gör fler mål en övning av Claudio Ranieri[/lgc_column]

Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter?

Vi vill se att spelarna visar korrekta passningar och bra utförda kombinationer. Tidpunkten för löpningarna är också viktig, liksom noggrannheten i avslutningen.

Denna avslutningsövning syftar till att låta attackerande spelare utföra en upprepning av skott i mål från olika vinklar efter snabba och korta kombinationer utanför boxen. Detta för att utveckla deras teknik.
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Vi satte upp på den sista tredjedelen av planen, med ett mål och en målvakt i ena änden i sina normala positioner. Tre skyltdockor är inrättade för att representera försvarare. Vi använder 11 utespelare här, uppdelade i nio röda angripare och två blå inläggare, men antalet kan variera och vi använder ofta upp till 20 spelare för att involvera hela truppen. Vi delar upp angriparna i tre grupper som agerar utanför straffområdet vid positionerna A, B och C. Inläggare väntar vid varje hörnflagga vid positionerna D och E.
[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Gör fler mål en övning av Claudio Ranieri

1. Efter att ha fått ett startpass, dribblar spelare A1 förbi skyltdockan och börjar med ett skott med högerben mot mål.
2. Efter skottet ställer spelare A1 om för att ta emot en boll från spelare B2 och passerar in i B1-banan
3. Spelare B1 tar emot bollen i sitt steg och skjuter i mål med höger fot.
[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]Gör fler mål en övning av Claudio Ranieri1. Efter att ha hjälpt det andra skottet fortsätter A1 sin löpning och får en tredje boll som har passas av C1
2. A1 returnerar bollen runt skyltdockan till spelare C1, som tar emot med fart och tar ett diagonalt skott i mål med höger fot.[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Gör fler mål en övning av Claudio Ranieri

Efter detta skott springer spelare A1, B1 och C1 in i rutan för att möta ett inlägg från vänster från position D, som visas [2c], och sedan omedelbart därefter får de ett inlägg från höger från position E.
[/lgc_column]
[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]Gör fler mål en övning av Claudio RanieriSedan byter spelarna position: spelare A1 går bakom kön vid B, spelare B1 går bak i kön vid C och spelare C1 går bak i kön vid A. Vanligtvis roterar vi inte inläggarna eftersom vi vill att de ska göra sin inläggsteknik perfekt.[/lgc_column]

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com