Fysisk och teknisk övning med boll.

Detta är en fotbollsspecifik konditionsövning med hög intensitet, utformad för att utmana spelare både tekniskt och fysiskt. Tekniska färdigheter som utvecklats inkluderar passering, mottagning, korsning och skytte, medan de fysiska färdigheter som visas är aerob uthållighet, hastighet, smidighet och kraft.

 

Fysisk och teknisk övning med boll.

Vad får jag spelarna att göra?

Ytan halv plan. Spelare tar sig runt i området och följer varje pass när de går och springer i max mellan varje avsnitt.
Varje station kan anpassas för att arbeta med olika tekniker – till exempel pass, skott eller aeroba aktiviteter. Hastighet och smidighet är en annan aspekt som kan ändras beroende på vilka resultat du letar efter.Man
kör detta som fyra uppsättningar av tre minuters reps, med 90 sekunders återhämtningstid emellan.

Organisation:
Spelare A passar boll till spelare B samt följer passningen.Spelare B passar boll till spelare C samt följer passningen.Spelare C tar emot boll och driver den mot dockorna,samtidigt startar försvarande spelare (V) zig-zag mellan konerna för att hindra spelare C komma till skott.Spelare C ser till att undvika detta och skjuter mot mål.C löper sedan på utsidan av dockorna och målet ner mot kortsidan.Spelare V med boll slår en passning ner till spelare D som i sin tur passar boll till kommande spelare C.Spelare D rycker snabbt mot kon framför målet och vänder in mot mål för att försöka göra mål på inlägg från spelare C.