Fyra kvadrater.

Om du vill att dina spelare ska överträffa motståndarförsvaret genom att skapa mål, kommer detta spel att ge många möjligheter att göra smarta passningar och skapa spel runt målområdet.
Denna övning handlar om spelarmedvetenhet och att se vem som har förmågan att upptäcka öppningar när lagen försöker organisera sig för att försvara och attackera.

Sätt upp ett område på 50×40 meter med fyra rutor markerade, två i varje halva bredvid mittlinjen. Du behöver två normalstora mål, ett i varje ände. Vi har använt 14 spelare.

HUR MAN SPELAR DET.
Dela upp spelare i två lag om sex och sätta två målvakter i målen. I var och en av de fyra zonerna spela 2 mot 1, håll bollen i en minut och ropa sedan ut ett av följande alternativ…

ETT! Med hjälp av bollarna i zon ett måste spelarna gå in i två 3 mot 3 på sin egen planhalva. Lagen med bollen attackerar målet på sin planhalva.
TVÅ! Samma som ”Ett” men använd bollarna från zon två den här gången. Lagen med bollen attackerar men det är bara 10 sekunder att slutföra ett drag denna gång.
TRE! Lag spelar 6 mot 6 med alla fyra bollarna i ett riktningsspel (berätta för dem åt vilket håll de skjuter när du förklarar spelet). Spela tills alla fyra bollarna är döda. Laget med flest mål från de tre situationerna vinner.

METOD
Perfekt för individuella färdigheter och kommunikation. Du får reda på vilka ledarna är och vilka som snabbt kan utnyttja utrymmet.

FourSquare1
1.Spelet börjar med att lag på rutorna spelar 2 mot 1 behåll boll – spela i cirka en minut
2.När du anropar ’Ett’ går spelarna in i en 3 mot 3 med laget som har bollen i zon ett anfallande.
FourSquare2
3.Lagen spelar på samma planhalva som rutorna de börjar på.
4.När du kallar ’TRE’ spelare går du in i ett 6 mot 6 riktningsspel med alla fyra bollarna i spel.
FourSquare3
5.Här får mittfältarna en passning men kan de även blockera motståndarmittfältaren som har bollen.