Fyra kvadrat – press på bollhållaren.

Detta är en bra övning för att få spelare att passa med noggrannhet och fart när de är under press, vilket innebär att de på matchdagar kan hålla tag i bollen när de pressas av motståndaren.

Varför använda den?
Övningen innebär att spelare sätts under press, fattar snabba beslut i trånga områden och sedan försöker tänka framåt och reagerar snabbt på förändrade situationer.

Ställ in kvadrater med fyra 10 × 10-meter med en central 2 × 2-meters diamant. Spelare 12 stycken
Organisation:
Börja med fyra försvar i den centrala diamanten, ett lag på fyra i en kvadrat och ett annat lag på fyra delas bland de tre kvarvarande kvadraterna.Bollhållande laget måste försöka göra fem passningar under press från en av försvararna, som går med från den centrala diamanten. När de har uppnått fem pass, passar bollhållande laget in i en av de andra tre rutorna, där det andra laget på fyra går samman för att spela mot en ny försvarare från det centrala området. Det ursprungliga bollhållande laget sprids till de tre obesatta kvadraterna, och den första försvararen återvänder till den centrala diamanten. Spelet fortsätter på samma sätt. Det försvarande laget utför den rollen i två minuter innan de byter med ett annat lag. För att höja farten, fortsätt aktiviteten genom att be bollhållande laget spela in på en annan kvadrat efter bara tre pass, men överföringspasset måste vara första tillslaget.
Fyra kvadrat – press på bollhållaren.

Bollhållande spelarna måste koncentrera sig och visa att de är tekniskt bra.De måste också tänka framåt och veta var de ska spela bollen innan de får den. Försvararna måste använda en hög tempopress och vara beredda att arbeta hårt i korta stunder.
Fyra kvadrat – press på bollhållaren.