Fotbolls taktik den fjärde dimensionen attack mittfält.

Om du vill göra fler mål använder du den här aktiviteten för att lära dina spelare att utveckla ett solid mittfält och för att attackera med hjälp av breda mittfältare.

Den innehåller de tekniska och taktiska begreppen i besittning, samtidigt som de kommer till funktionerna i attack av de breda mittfältare.

Inrätta

Använd din normala plan.Gör upp ett 40 × 30 meter kvadrat i mitten av planen. I det området kommer fyra mittfältare att spela mot tre motståndare, plus två neutrala spelare på sidorna. I den sista tredjedelen behöver du tre försvarare mot två forwards.

Hur man spelar det

Spela 4v3 i kvadraten. Använd obegränsad beröring först och lägg sedan till en beröringsbegränsning. De neutrala spelar två-touch från början. När alla fyra mittfältare har rört bollen kan länken knyta med framåt i den sista tredjedelen och poängtera två poäng för ett mål.När bollen lämnar kvadraten, går två mittfältare framåt för en 4v4-attack. Om laget av fyra förlorar bollen i kvadraten, måste de vinna tillbaka den. Om de förlorar den utanför kvadraten, måste de dra sig tillbaka. Om de gula försvararna får bollen passerar de till den neutrala eller sina mittfältare i kvadraten för att få poäng.

1. Från tränaren spelas bollen till de fyra röda spelarna i rutnätet, som alla måste röra bollen innan de går in i den sista tredje
2. De röda spelarna i rutnätet ska använda de blå neutrala spelarna för att hjälpa dem att skapa utrymme för att passera bollen framåt

Teknik

Det utvecklar både långa och korta passningar och mottagning och hjälper till med bra lagform för att hålla bollinnehav. Det uppmuntrar också möjligheten att dela försvarare.

Fotbolls taktik den fjärde dimensionen attack mittfält.
När forwards får bollen måste de leta efter luckor mellan de tre försvararna och försöka komma in bakom sig.Här har bra kombination med de brett neutrala spelarna skapat utrymme för röda att mata bollen framåt . De röda spelarna i kvadraten måste förutse när den sista mittfältaren kommer att röra bollen så att de är beredda att göra en attackerande rörelse fram i den sista tredjedelen.

Fotbolls taktik den fjärde dimensionen attack mittfält.
Om de förlorar den utanför kvadraten, måste de dra sig tillbaka. Om de gula försvararna får bollen passerar de till den neutrala eller sina mittfältare i kvadraten för att få poäng.Övningen börjar om från början.Ny boll från tränaren.
trana mittfalt3