Final Pass Rondo

Kreativt spel i och runt den sista tredjedelen kräver att spelarna ser möjligheter att få igenom bollen till anfallare bakom försvaret. Denna session hjälper till att utveckla deras övergående vision.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Det här handlar om att få in och ut bollen från en grupp spelare för att sätta upp attacker.

UPPSTART
Använd mittcirkeln på din mittplan eller markera en cirkel med en 20-meter
diameter och en annan cirkel med en 10-meter diameter inuti den. Vi har använt nio spelare. Du behöver haklappar, boll och kottar.

HUR MAN SPELAR
Dela upp dina spelare i tre grupper om tre spelare. Varje grupp har en boll, med en spelare i mitten och två på utsidan av den stora cirkeln. Börja utan motstånd med spelare som stannar i sina zoner och passar från utsidan till insidan och tillbaka. Avancera detta så att mittenspelare kan komma ut ur området för att ta emot bollen och dribbla till den andra lagkamraten. Slutligen, gör en trio försvarare med två i ringen mellan zonerna och en i mittzonen –de måste försöka fånga upp eller blockera passet.

METOD
Spelaren i mitten måste öppna upp sin kropp för att kunna se båda lagkamraterna, en att ta emot från och en att passa till. Detta är viktigt för alla mittfältare som kopplar spel från försvar till anfall. Rörelse är nyckeln till behålla besittning.

Spelet börjar med att tre spelare i varje lag passerar från utsidan till insidan – och sedan ut igen.Den tredje spelaren måste röra sig så att hans lagkamrat i mitten kan se honom, vilket gör det lättare att få en passning.

finalrondo1(1)

För att komma vidare i övningen, låt centerspelarna flytta in i där
zon för att göra det lättare att få passningen.De kan dribbla runt cirkeln och lägga av en passning till den tredje spelaren.

finalrondo2

För att komma vidare i övningen, gör ett lag till försvarare och de måste försöka fånga upp eller blockera passningar.

finalrondo3
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com