Exakta långa pass.

Använd den här övningen för att träna dina spelare att träffa en lagkamrat med precision.
Att göra ett långt pass är ett bra sätt att passa till en lagkamrat i en mer avancerad position och i luften. Bra långa passningar från sida till sida eller till en avancerande spelare är viktigt för unga spelares utveckling. Att ha förmågan att se när en bra långpassning kan öppna upp ena sidan av planen eller få spelare bakom försvaret är avgörande för ditt lags framgång.

Uppstart
Sätt upp ett område på 40×30 meter med en 20×15-meter zon i mitten av planen. Vi har använt 10 spelare i denna övning.
Hur man spelar det
Spela 5 mot 5 inklusive målvakter. Spelet kretsar kring mittzonen där spelet är begränsat till en beröring men obegränsade beröringar är tillåtna utanför zonen på kanterna. Spela ett vanligt spel runt zonen med inkast, hörnor, skott mot mål etc.
Metod
Eftersom spelare bara har en touch i den centrala zonen kommer det att uppmuntra dem att hålla bollen på kanterna och göra längre passningar över zonen där det är lättare att kontrollera bollen och göra framsteg. Det är också bra för spelare som vänder sina kroppar mot mål så att de kan göra en touch lättare i mittzonen.


1. Spelet börjar med målvakten som måste spela ut mot en lagkamrat. Målvakter måste komma ihåg one-touch-regeln i mittzonen.
2. Här innebär en bra passning till kantspelaren att han kan attackera målet. En sista passning in i den centrala zonen fungerar bra med ett direktskott på mål.

LongPass1

3. One-touch-regeln innebär att passningar till spelare i zonen måste vara bra. Här har spelaren inget annat val än att passa till sin målvakt, vilket sätter målet under press.
4. Spelaren på bollen måste titta upp för att se de bästa alternativen för en passning. Med denna kantspelare omarkerad hade passningen till honom varit den korrekta.

LongPass2

5. När lagen väl förstår problemen som centerzonen orsakar kommer de att börja göra många långa exakta passningar ur försvaret.

LongPass3