End-to-end attack.

Det här utmärkta småsidiga spelet är väldigt matchrelevant och det har många tränarpoäng för anfallare som pressar i ena änden och länkar till i den andra.

I den här övningen tränas anfallare i båda ändar av planen – en anfallare måste pressa på mittförsvararna i ena änden, medan anfallarna i den andra måste komma på slutet av bra passningar för att göra mål. Det hjälper till att utveckla lag att spela sig igenom trean med en slutprodukt.

UPPSTART
Sätt upp ett 50×40-meter område med en fem-meter-zon i varje ände och en 10-meter-box i ena änden med en server. Vi har använt 12 spelare inklusive server.
HUR MAN SPELAR
Använd en server och spela med en 6 mot 5-överbelastning till förmån för laget som försvarar slutet med boxen. I boxen finns en 2 mot 1 med två mittbackar mot en anfallare och i huvudområdet finns en 4 mot4 . De server spelar bollen in i mittbackarna som kombinerar för att få ut den från torget och in i 4 mot 4. En försvarare kan gå med i huvudet spel som gör en 5 mot 4-överbelastning. Att spela bollen i målzonen ger en poäng. Om motståndaren vinner bollen måste de spela den till motsatt slutzon för att göra mål. Omstarter sker från servern.
METOD
Spelare lär sig hur man använder den extra spelaren inte bara för att hålla bollen utan för att spela och löpa genom ett försvar också.

Övningen börjar med en passning från servern till de röda försvararna i den avstängda zonen.
De röda försvararna måste kombineras för att få ut bollen ur boxen. En av försvararna kan följa spelet in i huvudområdet.

bild1

Här pressar den vita anfallaren så den röda försvararen måste snabbt släpp bollen.
De vita gör ett uppsnabbat och spelar bollen brett så en lagkamrat har en klar löpning på målzonen för att göra mål.

bild2

Lag gör mål genom att springa med bollen in i målzonen – de måste ha bollen under kontroll.

bild3