Diamant avslutningsspel.

Det här är ett spel som övar på att skjuta genom att begränsa spelområdet som spelare opererar i. Det kräver rena attackuppsåt från spelare som måste skjuta på sikt och vara positiva i allt de gör.Genom att begränsa området fokuseras spelarnas sinnen undermedvetet på målet, och vi letar efter dem för att tillämpa denna psykologi när de spelar på ett standardområde.

Vad får jag spelarna att göra?

Detta spel är 3 mot 2 i varje halvlek till förmån för anfallare och alla spelare måste spela en- eller två-touch, se till att de stannar i planhalvan de börjar i. Tränaren serverar bollen och lagkamrater måste kombinera för att skjuta på mål (1 ) . Om bollinnehavet omkullkastas anfaller det andra laget det motsatta målet.

Det finns också fyra ”sidospelare” som opererar på kanten av spelområdet, en på varje sida om målen, mellan målstolpen och konen. Dessa spelare är one-touch och ser till att alla skott som knappt missar målet kommer tillbaka till spel direkt (2) .

Dessa one-touch-spelare kan också användas för att tillverka snabba ett-tvåor med angripare (härma, i ett spel, spela upp mot en målman och ta emot en friställd passning) (3) .Skotten kommer vanligtvis att tas av dem på den angripande planhalvan, men kan komma från defensiva spelare som skjuter från sin egen planhalva.Vi spelar i korta fyraminuters perioder, roterande spelare i slutet av varje match.

Nigel-worthington-diamond-shooting-game-1
Nigel-worthington-diamond-shooting-game-2
Nigel-worthington-diamond-shooting-game-3

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Vi letar efter spelare som snabbt kan knyta an, som kombinerar bra passningar med viljan att flytta in och göra plats. Ett högt tempo måste hållas hela tiden, liksom spelare som visar  en vilja att skjuta på sikt.En bra första touch är viktigt, och spelare måste kommunicera bra för att säkerställa att de håller sig medvetna om var lagkamrater och motståndare är.

Hur kommer jag framåt i övningen?

I utvecklingen låter vi för varje anfallande drag en försvarare komma över i den andra halvan, och gör därför en 3 mot 3-situation (4) . Men när innehavet är förlorat måste försvararen se till att han kommer tillbaka till sin planhalva för att säkerställa att hans lag har en 3 mot 2.

Nigel-worthington-diamond-shooting-game-4