Den fjärde dimensionen.

Om du vill göra fler mål, använd den här övningen för att lära dina spelare att utveckla solida mittfältspassningar och att attackera med hjälp av bred mittfältare.
Den införlivar de tekniska och taktiska begreppen besittning, samtidigt som den kommer till funktionerna i attacken av breda mittfältare.

UPPSTART
Använd din normala planhöjd och sätt upp ett 40×30-meter rutnät i mitten av tredjedelen. I det området kommer fyra mittfältare att spela mot tre motståndare, plus två neutrala spelare på sidorna. I den sista tredjedelen behöver du tre försvarare mot två forwards.

HUR MAN SPELAR
Spela 4 mot 3 i rutnätet. Använd obegränsade beröringar först och lägg sedan till en beröringsbegränsning. De neutrala spelar två-touch från början. En gång alla fyra
mittfältare har rört bollen som laget kan länka till anfallarna i den sista tredjedelen och göra två poäng för ett mål. När bollen lämnar rutnät, två mittfältare ansluter sig till forwards för en 4 mot 4 i attack. Om det anfallande laget tappar bollen i rutnätet måste de vinna tillbaka den; om de tappar den utanför nätet måste de dra sig tillbaka. Om försvararna vinner bollen de passar till sina mittfältare i rutnätet för att få en poäng.

METOD
Det utvecklar både långa och korta passningar och mottagande och hjälper till med bra lagform för att hålla bollinnehavet. Det uppmuntrar också förmågan att splittra försvarare.

Med utgångspunkt från tränaren spelas bollen till de fyra röda spelarna i rutnätet, som alla måste röra bollen innan de går till en forward i den sista tredjedelen.
De röda spelarna i rutnätet ska använda de blå neutrala kantspelarna för att hjälpa dem att skapa utrymme för att skicka bollen till forwards.

bild1

När anfallarna tar emot bollen måste de leta efter luckor mellan dem de tre försvararna och försöker ta sig in bakom.

bild2

Här har bra kombination med de breda neutrala spelarna skapat utrymme för de röda att mata bollen till sina forwards.
De röda spelarna i rutnätet måste förutse när den sista mittfältaren kommer att röra bollen så att två av dem kan göra en stödjande löpning in i den sista tredjedelen.

bild3