Chris Hughton

Hughton-Header
Från juni 1993 till oktober 2007 coachade han första laget på Tottenham Hotspur och arbetade nära med chefer av högsta kvalitet, inklusive George Graham, Glenn Hoddle, David Pleat och Martin Jol. Under denna period tjänade han och assisterade Brian Kerr med landslaget i Irland.

Vad får jag spelarna att göra?

6v6 kvadrat

Vi börjar med att spela ett uppvärmnings spel på en 25 × 25 kvadrat, som visat . Multi-touch, lag spelar för att behålla bollen och ackumulera pass.
Om brytning eller bollen går ur spel börjar det andra laget. Det vinnande laget är det som når 21 pass – de behöver inte göras i följd

Chris1

Två straffområden spel

Nu sätter vi samman två straffområden för att skapa en 44 × 36-yard-yta. Detta är 6v6 plus mottagare (gör det 7v6), som spelar  för det angripande laget, och i 5×5-yard rutan för försvarande laget.Detta spel är tre-touch, men utan att motståndarna rör boll, och mottagaren börjar med boll. Föremålet är att spelarna ska spela bollen i händerna på mottagaren.Ett lag som gör detta från sina defensiva planhalva får två poäng  , men om man lyckas när man är i anfall  är belöningen en poäng .

Chris3

Formationsspel

Det sista spelet är en annan 6v6 – den här gången i en 52 × 34-yard område. Form är viktigt här, med lag som klarar sig i kontrast 3-2-1 och 2-3-1 formationer. Det finns inga motsatser, såvida inte spelare är uppenbarligen ”målhängande”. Spelet är tre-touch, och vi spelar som vi skulle ett normalt spel, men all rörelse och återhämtning är baserad på lagform. Lag måste byta formationer efter åtta minuter.

Chris6