Byt spel med genombrott

Detta är en passande övning och två bollar är på gång samtidigt. Spelet startar samtidigt från de två spelarna högst upp, var och en går till spelaren i närmaste kvadrat, en medurs och den andra moturs. En spelare utanför varje kvadrat försöker märka den mottagande spelaren för att sätta press på passet och lägga till intensitet i rörelsen.

Vi sätter upp ett område på 60 × 40 meter med två 8 × 8 kvadrater placerade som visas [1]. Mellan kvadraterna finns ett par skyltdockor, som representerar motståndarnas mittfältare. Vi använder 12 utespelare, uppdelade i 10 blå passande spelare och två röda centrala mittfältare.1. Två bollar är i spel samtidigt. Spelet börjar samtidigt från varje startande spelare, med ett pass till närmaste boxade spelare 2. En pressande spelare försöker märka den mottagande spelaren i kvadraten för att sätta press på passet3. Fokus ligger på att flytta bollen genom de två röda mittfältarna som byter spel 4. Passeringar genom mittfältet bör gå nära skyltdockorna, som representerar faran för motståndarnas mittfältare

 

Byt spel med genombrott

Varje mottagande spelare ska skicka bollen till nästa spelare i sekvensen och båda bollarna flyttas runt kretsen i en siffra på åtta. Fokus ligger på att flytta bollen genom de två röda mittfältarna, som ska byta spelet diagonalt genom centrum nära skyltdockorna.

Med samma inställning som tidigare kör spelarna i huvudsak samma passeringsövning men spel går igenom mittfältet på ett annat sätt, med de röda mittfältarna som nu håller bollen borta från skyltdockorna, som visas [2]. 1. Med samma inställning går spelet nu genom mitten av planen med en annan rutt. Den här gången håller de röda mittfältarna borta från skyltdockorna 2. Det är en oöverträffad övning, men spelare bör ändå kolla över axlarna för att visa att de är medvetna om vad som händer runt dem 3. Det är viktigt att spelare använder rätt vikt och passningsvinkel, annars fungerar inte övningen.

Byt spel med genombrott