Backattack.

Använd denna övning för att uppmuntra dina kant försvarare att göra stödjande löpningar uppför fältet och få försök på mål.
Ytterbackar idag försvarar inte bara – de kan också användas som extra anfallare, antingen för att öppna ett försvar på vid gavel med snabbt passningsspel eller för att springa mot motståndarna och skjuta i mål. Ofta är detta stödspel i en kontring eller att spela ut en central anfallare.

UPPSTART
Sätt upp ett område av en storlek som passar dina spelares ålder, förmåga och antal med ett mål och en målvakt i ena änden. I andra änden behöver du ett par spelare som är redo att anfalla försvarare, här visas i vitt. Sätt en försvarare och en anfallare framför målet, och i andra änden står sex försvarare vid sidorna nummer ett till sex.

HUR MAN SPELAR
Spelarparen i vitt måste attackera med bollen och utarbeta det bästa sättet att kombinera med den ensamma anfallaren för att skapa ett mål. När du ropar ett nummer måste en röd försvarare gå med för att pressa dem.

TRÄNINGSPUNKTER
Denna aktivitet uppmuntrar till löpningar från försvarare som har brutit sig in i utrymmet bakom motståndet och hjälper dem att dra fördel av det. Anfallande försvarare kan gå brett för att öppna upp motståndarförsvaret eller gå direkt mot straffområdet.

bild1attack
bild2attack
bil3attack

Den väntande anfallaren ska flytta runt försvararen som de skulle göra i en match – låt dem inte bara stå där.
På tränarens uppmaning måste en eller flera försvarare försöka återhämta sig och få tag på bollen.

Anfallande försvarare har alternativ när han närmar sig målet. Du bör uppmuntra löpning och skytte, men här sätter de upp en supportspelare.
Stödspelare kan gå brett för att erbjuda alternativ för spelaren med bollen.

Om tränaren ropar numret till två eller flera återhämtande försvarare,
den anfallande sidan måste spela snabbt eller vara i underläge.