Avslutningsövning-Spela runt Boxen.

Denna övning tittar på attackerande spel runt boxen, rörelse i boxen och leverans till den. Det är inte unikt men det är viktigt för anfallsspel runt boxen, både när det gäller rörelse och kombinationsspel. Leveranskvaliteten är också viktig.

Vad får jag spelarna att göra?
Tanken är att ha 12 spelare (2 x 6) så att du enkelt kan växla runt. Om du har mer än 12 spelare kan du rotera utespelarna men bara ha 3 × 3 i boxen.
Spelare 1 startar genom att spela till en röd eller blå spelare. Spelaren som tar emot bollen kan spela till sina två lagkamrater eller tillbaka till en ”extern spelare”.
Om en försvarare vinner bollen spelar de mot en extern spelare och deras lag blir anfallare.
Tränaren kan placera externa spelare där han tycker är bäst.

Avslutningsövning-Spela runt Boxen.

Spelare 1 spelar in mot 3mot 3  Den mottagande röda gör en bra mottagning.Hans lagkamrat förbereder sig för att löpa. Bollen spelas tillbaka och en ny passning görs.
Den tredje anfallaren gör en djuplöpning och får passet för att skjuta i mål.

Vilka är de viktigaste sakerna att se upp för?
Medan övningen övar tekniken är det avsett att förbättra beslutsfattandet.
De i boxen ska arbeta med varandra – de ska inte vara i samma utrymme. Anfallarna ska inte springa mot externa spelare i raka linjer – i stället ska de gå av i en vinkel för att försöka ta emot på hel vänd eller halv-vänd.Anfallarna bör undvika att spela tillbaka till samma externa spelare som passningen kom ifrån.
Det tekniska målet för anfallarna bör vara att ta emot bollen under press och skapa en målsättningsmöjlighet för sig själva eller en lagkamrat.
För den externa spelare är den viktigaste coachningspunkten att de vet vad de ska göra med bollen innan de får den. De ska se till att göra ett pass som skapar en möjlighet att göra mål, och undvika ett enkelt pass till en spelare som kommer mot dem, särskilt om passet inte går utöver några försvarare. De bör också sikta på att spela första gången där det är möjligt.

Avslutningsövning-Spela runt Boxen.

Inuti boxen uppmuntrar vi snabba växlingar mellan lagkamrater.När en åtgärd har gjorts måste spelaren omedelbart gå mot sin nästa uppgift, inte stå still. Noggrann fokusering är en viktig del av övningen.