Attackerande uppbyggnadslek (U11-spel)

Att utveckla bra teknik är viktigt i denna ålder. Utvecklingen inkluderar att göra det bästa av övergångsmomentet i kontringar, kompakt i försvaret, förhindra framåt spel och tränga ihop linjer. Småsidiga spel är perfekta i denna ålder för att komma över försvarets attackprinciper.

”Titta på spelaren du passerar till” • ”Ropa efter bollen” • ”Bra första touch” • ”Exakthet är viktigt” • ”Flytta efter passet”

Attackerande uppbyggnadslek (U11-spel)

Ställ in ett 30 x 30 meters område med två mål rygg mot rygg i mitten, skapa en 10 x 10 meters zon runt målen med hjälp av koner.14 spelare för övningen.
Man spelar 6 mot 6 runt området och försöker göra mål i båda målen – målvakterna är neutrala. Spelarna får inte komma in i målvaktszonen för 10 meter.
Spela under en viss period på 2 minuter till att börja med. Om ett lag dominerar ordna dina spelare så att lagen är lika.

Förklara för spelarna att de ska skanna området för att se var platserna på planen är och få passning in till dem när de skapar utrymme.
För att utveckla övningen kan du säga att spelare kan göra mål från en nick i målvaktszonen. Du kan också minska in området som gör spelet svårare eller öppna det om spelare har svårt att skapa utrymme.