Återställ till en defensiv position.(U10-14)

”Försök att komma tillbaka bakom bollen” • ”Gå tillbaka till där du borde vara” • ”Reagera snabbt” • ”Kan du fördröja spelet?”

Sätt upp ett område på 15 x 10 meter med ett mål i ena änden. I den motsatta änden, sätt två anfallare och sex återhämtande försvarare. Sätt en tredje anfallare och en försvarare framför mål. Numrera de återhämtande försvararna 1 till 6.

När du säger ”gå” måste angriparna försöka länka ihop sig och göra mål mot den ena försvararen och utvalda återhämtande försvarare – du släpper försvararna genom att ropa upp deras nummer.

Att släppa försvararna är nyckeln till framgången för spelet – ju snabbare du släpper dem desto snabbare kan de komma tillbaka. Det är som en kontring där laget tappat bollen och måste ta sig tillbaka snabbt.

Försvararna måste titta på varifrån faran kommer och se till att komma i positioner för att hjälpa till att försvara dessa områden.

Kom ihåg att coacha försvararna, inte anfallarna – anfallarna har en initial överbelastning så det är en bra övning att låta dem spela hur de vill.

recover-to-a-defensive-position-game-1
recover-to-a-defensive-position-game-2