Användning av utrymme och växlande spel.

Varje övning jag gör försöker jag göra det realistiskt för spelet. Detta är en övning i flera riktningar utformad för att arbeta med användningen av utrymmet och uppmuntra spelbyten när du är i besittning av bollen.Jag gillar verkligen den här träningen och tidigare har jag sett den användas vid flera tillfällen av olika tränare.

BYTA SPELA RONDOS

Vi satte upp en spelyta på 40×30 meter uppdelad i fyra 15×15-meter kantboxar och en 10×15-meter centralbox, som visas. Vi använder 20 utespelare, uppdelade i fem lag om fyra. Var och en av de fyra hörnrutorna innehåller ett besittningslag och spelarna i det femte laget fungerar som försvarare och börjar i mittfältet.
Tränaren startar spelet genom att skicka in bollen i en av kantboxarna, där det mottagande laget passar sig emellan för att behålla bollinnehavet.
En försvarare går in i den aktiva kantboxen från mittfältet och försöker vinna bollen och rensa
den ur spel.
De fyra besittningsspelarna måste genomföra minst fem passningar innan de tillåts överföra bollen till en annan box, som visas [1a] . Det försvarande laget måste försöka fånga upp bollen så snabbt som möjligt och om besittningsspelarna lyckas överföra bollen till en ny box fortsätter spelet på samma sätt med det nya bollinnehavet som passerar och en annan försvarare skickas in i den boxen för att försöka vinna bollen.
Vi spelar i 20 minuter och roterar lag varannan eller var tredje minut. För att lägga till ett tävlingsmoment till aktiviteten, räknar vi antalet överföringar som gjorts innan en avlyssning inträffar, och identifierar därför de två försvarande lagen med flest överföringar som släppts in som förlorande lag.

Darren-Kelly-Use-of-space-and-switching-play-1(1)
1. Tränaren börjar med att spela in bollen i en av hörnrutorna, där det mottagande laget passerar för att behålla besittning
2. En försvarare går in i den aktiva kantboxen från mittfältet och försöker vinna bollen och rensa den ur spel
3 De fyra besittningsspelarna måste slutföra fem passningar under press från försvararen innan de kan överföra bollen till en annan box
4. Spelet fortsätter med det nya bollinnehavet som passerar i den nya boxen och en försvarare skickas in för att försöka vinna bollen.

Vi avancerar övningen genom att öka svårighetsgraden för det passande laget genom att tillåta två försvarare att gå in i den aktiva bollinnehavaren för att vinna bollen, som visas [1b] .För att komma vidare i övningen kan vi variera villkoren mellan en-touch och två-touch för att ändra svårighetsgraden och för att öka den kvalitet som krävs från spelbytena. Vi kan också erbjuda extra belöningar om vi lyckas överföra bollen till rutan diagonalt mitt emot.

Darren-Kelly-Use-of-space-and-switching-play-2
• Fortsätt övningen genom att låta två försvarare gå in i den aktiva besittningsrutan från mittfältet för att vinna bollen

BESÄTTNINGSÖVNING

Vi satte upp en spelyta på 30×30 meter uppdelad i fyra 15×15-meter boxar. Vi använder 18 utespelare uppdelade i två lag med åtta spelare plus två fria, som spelar för laget i besittning.

Detta är en ägandepraxis i flera riktningar. Laget i besittning måste använda utrymmet klokt för att behålla bollinnehavet, med tanken att skapa en möjlighet att byta boll från box till box, som visas Lag kan få en extra poäng för att slutföra fyra pass i samma ruta innan de byter spel. Det finns ingen begränsning för spelarrörelser även om vi skulle begränsa antalet spelare i varje ruta
om besittningslaget hade det kämpigt.

Darren-Kelly-Use-of-space-and-switching-play-3
1. Det röda besittningslaget måste använda utrymmet klokt för att behålla bollen och skapa chanser att byta spel från box till box. Det finns ingen begränsning för rörelse
2. De två gula fria spelar för laget i besittning
3. De blå pressar för att vinna bollen och om de lyckas blir de det nya passande laget
4. Lag kan få en poäng för att ha slutfört fyra pass i samma ruta innan du byter pjäs.

SMÅSIDIGT SPEL

Vi satte upp ett spelområde på 60×40 meter uppdelat i två halvor med ett par back-to-back mål i mitten på mittlinjen, som visas [3] . Vart och ett av målen har en målvakt i en box som de andra spelarna inte får gå in i. Vi använder 18 utespelare uppdelade i tre lag om sex.Två av lagen tävlar om besittning inom området, med ett tredje lag som används som fria och placeras på utsidan av området. Fria spelar för laget i bollinnehav. Spelarna i båda lagen inne i området är fria att röra sig vart de vill, men för att kunna göra mål eller attackera ett av målen måste laget i besittning byta spel från den ena halvan till den andra minst en gång.För att tillverka vissa situationer kan en begränsning av antalet beröringar tillämpas. Till exempel, genom att gå all in skulle vi försöka tillverka 1 mot 1s inne i området; om vi begränsade spelare till två beröringar, skulle vi leta efter spelomkopplare som kommer från bredd; och om vi begränsar spelare till one-touch, skulle vi uppmuntra spelare att stödja på insidan.Vi vill se spelare anta en bra lagform och en organiserad balans för att kunna använda det tillgängliga utrymmet på ett smart sätt.

Darren-Kelly-Use-of-space-and-switching-play-4
1. Två lag tävlar om besittning inom området. Här är det de röda och de blå
2. De gula fria runt utsidan spelar för laget i bollinnehav
3. För att göra mål eller attackera mål måste laget i bollinnehav byta spel från en halvlek till den andra minst en gång i bygget upp.

Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter?

I de två första aktiviteterna letar vi efter spelare att använda en kvalitetspassning, bra rörelse och skapa bra stödvinklar så att spelarna kan överföra bollen från box till box.Spelare måste kommunicera med varandra och organisera sig väl, så att de är medvetna om sina lagkamraters och motståndares positioner.Spelarna måste också vara uppmärksamma på omsättningar av bollinnehav och reagera snabbt oavsett om de är nära bollen eller i ett annat område.

Vilka är de typiska misstagen som spelare kan göra och hur undviker jag dem?

Typiska misstag är dåliga passningar, både när det gäller korta och långa passningar. Misstag inkluderar också dåliga stödvinklar och dålig medvetenhet och positionering. Spelare kan också fångas med plattfot och inte reaktiva på leken runt dem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com