Antonio Conte

Conte

Antonio Conte började sin ledarskapskarriär 2006 i italienska nedre divisionerna i Arezzo och Bari och vann vinnande till toppplacering med sistnämnda och var kort anställd av Atalanta innan han ytterligare förbättrade sitt rykte genom att styra Siena i Serie A. Det var cue för Juventus att komma att kalla sina tidigare spelare, liksom Italien landslaget tre år senare när de överlämnade honom kontroll över Azzurri 2014. Han flyttade till Chelsea 2016 och ledde laget till Premier League och FA Cup triumfer.

Tre backlinje taktik

Trots att man fokuserade på taktik för de tre backarna, repeterar den här övningen många aspekter av vårt spel. Det ger spelarna möjlighet att försvara ytan för de tre och flytta bollen framåt, antingen genom att spela genom mittfältare, eller ut till ytterbackarna eller spela bollen direkt framåt genom ytorna på båda sidor av mittfältet.

Taktisk cirkel

Yta på 12 × 10 meter. Vi använder nio spelare, uppdelade i sex spelare, som är placerade utanför området och ett lag av tre som spelar inom området, som visat.

Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter?

Stöd och positionering är viktiga för de tre pressande spelarna, eftersom de måste vara i rätt läge för att täcka och läsa av passningar. De måste också visa en grad av aggressivitet för att vinna bollen. Spelare måste vara aggressiva och vara kloka när de täcker, så de kan fånga upp alla bollar. Kommunikation är viktig och de måste hjälpa varandra genom att ge användbar information.

 

Antonio Conte

Taktiskt spel

Vi satt upp en halvplan med ett mål och en målvakt i varje ände. Vi markerar en 36 × 10 meters centralzon och skapar två övergångskanaler på kanterna, som visas . Varje lag har tre försvarare i den defensiva halvan av planen och tre angripare i den attackerande halvan.

Den centrala zonen innehåller tre spelare: två neutrala mittfältare som spelar för laget i anfall, och en neutral försvarare som pressar mittfältare. Varje lag har två yttrar på kantzon, en på varje sida av planen.

1. Målvakten börjar med ett pass till en av de tre försvararna, som pressas av tre motståndare
2. Försvararna samspelar för att få bollen till sina tre framåt i andra hälften
3. Passningarna kan gå igenom de två neutrala mittfältare i mittzonen. De har bara ett tillslag och pressas av en neutral försvarare
4. För att göra mål, går angriparna antingen 1v1 med försvararen eller använder hjälp av ytterkanten i den breda kanalen, som kan gå in i ytan.

 

conte3
Spelar 3v3 i sin defensiva zon, målet för försvararna är att samarbeta för att få bollen till sina tre framåt i den andra halvan av planen. Pass kan gå antingen genom de två neutrala mittfältet i centrala zonen, som bara har ett tillslag eller direkt från försvaret för att attackera genom den inre zonen mellan den centrala zonen och den breda zonen, som visas.

1. Om inte hjälp av neutrala mittfältare är möjlig, kan försvararna också passa in i den andra halvan genom ytan mellan den breda ytan och den centrala zonen
2. Om försvararna vinner bollen i sin egen defensiva zon kan de anfalla.

När man vinner bollen, ska de antingen gå 1v1 mot en försvarare, kombinera med varandra för att skapa avsluts möjlighet, eller använd hjälp av deras ytterkant i de breda kanterna. Yttrarna är bundna till sin kanal men kan passera in i ytan.

Om försvararna lyckas vinna bollen från angriparna kan bara spela bollen in i den främre halvan av planen med samma passeringsalternativ som tidigare.

conte2