Anfallsspel i 3-4-3

Övningen handlar om att arbeta med de tre främsta spelarna i en 3-4-3-uppställning. Det skapar 1-mot-1-situationer och visar spelare hur man hanterar bollen i trånga områden, och hjälper särskilt kombinationsspelet och länkspelet i den sista tredjedelen.

Att skapa och koppla ihop framåt spel på den offensiva tredjedelen av planen är ofta den avgörande faktorn för att vinna matcher. Att skapa länkspelet är viktigt, liksom att ta emot färdigheter och rörelse, och alla tre kan repeteras med denna övning.
Du kan också använda 1v1-aspekten av övningen defensivt – även om detta i första hand är en övning för forwards, är det också en bra träning för försvarare eftersom de måste hantera 1v1-situationer mycket i denna övning.
Mittfältarna som kopplar ihop spel måste också fortsätta jobba för att hitta utrymme och deras passningsmöjligheter är avgörande. När kant spelarna läggs till under den andra delen av övningen, replikerar detta 3-4-3-systemet och uppmuntrar ytterbackarna att vara positiva i sin leverans och stöd.

Vad får jag spelarna att göra?

Sätt upp ett område som består av två 15×15-meters kvadrater åtskilda av en fem-meters mittenzon. Börja med 16 spelare och dela upp dina spelare i två lag om sex och fyra neutrala mittfältare som spelar för laget i besittning. Var och en av rutorna är 3 mot 3, medan två av mittfältarna opererar i mittzonen och de andra två är placerade en i varje ände av spelområdet, som visas [1] .

Börja övningen med att spela en 3mot3 i en av boxarna. När tre passningar har gjorts kan laget i besittning sedan spela vidare till den andra rutan via en av de två mittfältarna i mittzonen. Mittfältaren som tar emot passningen kan välja att spela bollen i endera rutan.
Denna praxis hjälper spelare att förbättra sina mottagningsförmåga i trånga områden. Vi tillåter slutmännen att spela bollen direkt till mittfältaren i mittzonen för att också förbättra de tre främre försvarsuppgifterna, och uppmuntra dem att fungera som första försvarslinje. Det ständiga temat i spelet är att spela borta från pressen.
Spela sex tvåminutersmatcher, byt neutrala varje gång.1. Laget i besittning måste stränga ihop tre passningar under press innan de flyttar bollen till en spelare i mittzonen
2. Mittfältarna måste kunna ta emot i ett trångt område och flytta bollen till en spelare i den andra rutan eller tillbaka till den ursprungliga ruta
3. Du kan göra detta genom att ställa de två mittfältarna mot varandra så att den ena måste flytta bollen under press från den andra.
Stephen-robinson-forward-play-in-a-3-4-3-1

Hur kommer jag framåt i övningen?

Du kan få de två mittfältarna att spela mot varandra så att de inte alltid bara kan vända och passa in i nästa box utan motstånd. De måste arbeta med vinklar och mottagningsförmåga och kan behöva gå tillbaka till originallådan under press från den andra mittfältaren. Oavsett vilken som vinner spelar bollen igenom den i den andra rutan. Återigen, den här striden i ett trångt utrymme hjälper de tre anfallarna att arbeta med rörelse i trånga områden och utvecklar deras länkspel. Du kan också häva passningsbegränsningen innan bollen överförs till nästa box för att uppmuntra bättre beslutsfattande om när du ska spela framåt och bort från pressen.

Stephen-robinson-forward-play-in-a-3-4-3-2
Stephen-robinson-forward-play-in-a-3-4-3-3

Vad får jag spelarna att göra härnäst?

Små sidigt spel

Därefter tar vi principen vi just har arbetat på till ett större utrymme. På ena planhalvan, sätt upp två områden på 20×44 meters åtskilda av en femmeters mittfältszon. Vi lägger till två fullstora mål med en målvakt i varje ände. De två lagen om sex spelar återigen 3 mot 3 i vart och ett av de två huvudområdena, som visas [2a] , men den här gången är spelet riktat. Återigen opererar två neutrala mittfältare i mittzonen, men vi lägger också till en neutral kant baktill på varje sida av området, vilket gör att de kan operera längs kanten av det markerade området och skära in där det behövs för att stödja spelet. ytterbackarna spelar för laget i besittning och kan gå åt båda hållen och skapa en 3-4-3-form för båda lagen.

1. Spelet startar och startar om från målvakten
2. Blåa passar under press tills de kan skapa en öppning för att spela bollen till en av de neutrala mittfältarna
3. Mittfältaren som tar emot passningen kan spela bollen antingen framåt eller bakåt. Han spelar för laget i besittning
4. Vingbackarna spelar också för laget i bollinnehav och kan gå åt båda hållen, skapa en 3-4-3-form för båda lagen

Den här gången behöver spelarna inte ha antal passningar innan de spelar bollen till mittzonen. Mittfältarna kan spela bollen åt båda hållen efter att ha fått en passning, men de kan inte spela den rakt ut till backarna.Eftersom bollen ständigt överförs genom mittfältet kommer många 1-1-situationer att skapas. Smart länkspel uppmuntras och skotten bör vara konstanta.

Med ytterbackarna tillagda till spelet, är en ytterligare dimension av övningen leveransen av bollen till målområdet och de tre framåt spelarnas löpningar, såväl som den motsatta ytterbacken som skär in och springer till backen. post, som visas [2b] .

1. Här fortsätter flytten med bra uppkopplingsspel med den neutrala mittfältaren. Bollen arbetas ut till ytterbacken
2. De tre forwards gör vältajmade löpningar för att möta en boll som spelas in i boxen av ytterbacken
3. Den motsatta ytterbacken bör uppmuntras att göra en löpning mot bakre stolpen
4. När spelet startar om måste de blå forwards vara uppmärksamma på att återta besittning högt upp på planen, eftersom de är den första försvarslinjen
Det är också viktigt att göra de tre forwardsspelarna medvetna om att de är den första försvarslinjen när bollen dött eller när spelet återupptas från målvakten, och de måste försöka stoppa bollen från att gå in i mittzonen för lätt. Detta skapar realistiska situationer och gör att de uppkopplade mittfältarna jobbar mycket mer för utrymmet.
Spela fyra matcher på tre minuter.