Akademin-Understöd-Täckning

Organisation:
Spel tex.tre mot tre.Mål ex.genom att driva bollen in i sexmetersmål.En spelare i anfallande lag,agerar som understöd i anfall dvs.att två två spelare anfaller mot tre försvarare som då får chansen att öva på att ge understöd till den spelare som pressar bollhållaren.Inledningsvis kan ni genomföra ett anfall per lag och gång.


Utförande:

Spelarna övar mest på att ge varandra understöd i försvar
Organisation:
Öva tex.fyra anfallare mot fem försvarare mot ett mål med målvakt.En fri spelare börjar alltid med bollen och agerar understöd i anfall.Försvarande lag försöker bryta.Varje anfallsförsök avbryts efter brytning,efter mål och när bollen går ut.Skifta tex.anfall och försvar efter tio anfallsförsök och skifta den frie spelaren också.


Utförande:
Öva bl.a.press,understöd och täckning i spelsituationer.


Varianter:
Även försvararna får göra mål,i ett småmål efter brytning.

Organisation:
Spel tex.fyra mot fyra.Mål görs ex.genom att driva bollen in i sexmetersmålet eller genom att rulla in den från max.fem meter.


Utförande:
Öva framförallt på att ge understöd åt den medspelare som pressar bollhållaren,då det är lämpligt i de olika spelsituationerna som uppstår.


Varianter:
Smålagsspelet kan ni variera på olika sätt och spela med olika antal spelare för att få bra träning på att ge varandra understöd.