Akademin-Pressa och ge understöd.

Varför använda det?

Huvudinnehållet är inriktat på att pressa och ge understöd. Den har både fysiska och tekniska egenskaper och hjälper till att utveckla spelarpsykologi när det gäller de krav och färdigheter som krävs när du försvarar inom straffområdet.

press och understöd

Plan
Ställ in ett område 10 x 10 meter med en 2 x 2 meters centrumzon med en kon inuti. 6 spelare under övningen.
Hur man spelar
Ställ in så många 10 × 10 kvadrater, beroende på din gruppstorlek. Anfallarna måste hålla sig utanför kvadraten för att hålla bollen och försöka slå ner den centrala konen. Försvarare måste pressa och ge understöd. De får inte gå in i mini kvadraten, med målet att vinna bollen så många gånger som möjligt och samtidigt förhindra att konen träffas. Spela detta med 60 sekunders repetitioner, instruerar försvararna att pressa aggressivt, med en sekundär press och stöd.Bara enkel, snabb, aggressiv pressning och i slutändan en brytning.
Metod
Pressteknik kontra innehav så bra passeringsrörelse och stödspel för båda spelarna.Angripare passar bollen mellan sig och försöker skapa en chans att göra mål genom att slå ner konen. Försvararnas roll är att täcka förbipasserande linjer och blockera alla pass när det försvarande laget försöker behålla besittningen och skapa en öppning.Försvararna måste stödja varandra organisera ordentligt, pressa motståndare och vinna bollen