Akademin-Ingredienserna i 4 mot 4.Del 1

Spelets mål (i samband med de tre huvudsakliga ögonblicken)

 

I besittning.
Ett lag som är i besittning nära sitt eget mål syftar till att initiera sin uppbyggnad.De viktigaste aspekterna är organisering och att ta rätt positioner på rätt avstånd från varandra. (Balans)God position, med syftet att hålla bollen och spela den framåt eller djupt in i motståndarnas halva.

Motståndare i besittning.
En spelare som är i besittning nära motståndarnas mål syftar till att skapa en poängmöjlighet eller att göra mål själv.Om bollen ligger på ett säkert avstånd från det försvarande lagets mål, är målet att störa motståndarnas uppbyggnadsspel.Försök framförallt att inte bli dragen.Spela nära varandra (kompakt).Pressa motståndarna.Nära det försvarande lagets mål, det första målet, det andra målet är att få tillbaka bollen.Skydda målet ordentligt och (om nödvändigt) täcka lagkamraternas ryggar.hålla motståndare och boll framför dig.Blockering av skott (blocka tackla, ets.)Vinn bollen.

Ägarbyte (övergång)
Anpassa dig omedelbart till den nya situationen i tankar och gärningar.


Libron
Eget lag i besittning.

Mål
Starta uppbyggnaden – starta en attack och försök i slutändan göra mål.

Krävda färdigheter, kunskap.
Teknisk passning och skjuta (kort / lång)Ta emot och kontrollera bollen.Dribbling.Skydda bollen.

Insikt:
Rätt positionering (centralt, i sidled till vänster och höger kanter, framåt och bakåt)

Riktning av spelet – Var alltid redo att spela bollen framåt – Undvik att tappa bollen -Ta inga risker – Att passera är ofta ett sätt att skapa en möjlighet att spela en framåt passning – Gör att spela bakåt möjligt.

Kommunikation:
Läsa spelet – Erkänna situationer -Korrekt bollhastighet – Rätt ögonblick för att be om boll / flytta ut i ytan – Instruera lagkamrater om situationen, motståndarens spel-uppmuntra attack.

Akademin-Ingredienserna i 4 mot 4.Del 1

Libero.
Motståndare har boll.

Information:

Undvik att anfallaren kommer till skott – Nolla motståndares anfallare – Vinn bollen.
Teknik:
Följ motståndare-Forechecking-Blocking tackle, glid tackling-Nicka bort boll.
Insikt: Tät markering – Titta bortom omedelbar motståndare, läs situationen längre bort – Slås inte – Täck lagkamraterna, dra inte för långt ut från mitten, täck alltid ytor över det farligaste spelare (har företräde framför direkt motståndare)
Kommunikation:
Instruera spelare i eget lag-uppmuntra lagkamrater.

Akademin-Ingredienserna i 4 mot 4.Del 1